Blogia kirjoittaa Olli Posti ja Mari Heimala, kaksi superfoodeihin seonnutta MS-tautista.

torstai 11. huhtikuuta 2013

Miten parantua ms-taudista?
Kaveri kysyi, "kerrohan siitä ms-taudista, ja sen parantamisesta?"

Johon vastasin:

 - taudista tiedän, että kai siinä jotain hermosoluja tuhoutuu. Sen enempää en haluakaan tietää. Alkukeväästä 2005 luin ihan riittävän monta kertaa samat viralliset litaniat, joissa aina annettiin toivoa tasan ei yhtään. Kyllästyin - tuntui kuin ne kaikki tekstit olisi copypastetettu toisistaan. Ei tippaakaan omaa ajattelua, ei tippaakaan intohimoa, ja vielä vähemmän innovatiivisuutta. Oikeastihan terveydessä ei ole tipan vertaa kyse virallisten "totuuksien" papukaijamaisesta toistamisesta, vaan juurikin huikeimpien innovaatioiden löytämisestä, keksimisestä, kehittämisestä ja jakamisesta. Kuten vaikkapa smoothie tai suklaa - mieti, edullista <i>terveyden</i>hoitoa johon kaikilla on varaa, eikä valtionkaan tarvitse enää velkaantua.

Joten eksyin internetin huuhaa-sivuille. Luontaisterveys, luomu, tuoreruoan puolestapuhuminen ja aidon ravinnon ilosanoma oli vielä silloin ihan kauheaa huuhaata, niin maailmalla kuin meilläkin. "Ainoastaan lääkkeet parantavat; lain mukaan yhdelläkään ruoka-aineella ei saa olla lääkkeenomaisia vaikutuksia...". Sen jälkeen en olekaan lainsäädännöstä pahemmin välittänyt, vaan rikkonut jokaista tuntemaani lakia aina parhaani mukaan ja tilaisuuden tullen. Tässäkin artikkelissa tulen rikkomaan eu-lainsäädäntöä useaan otteeseen - mutten enää välitä, koska pelissä on koko elämä, ja "laillisia lääkkeitä" syömällä pääsisin hengestäni paljon nopeammin kuin rikkomalla eu-lakeja aamusta iltaan.

Samaa tautia sairastava äitini erehtyi jossain vaiheessa syömään laillisia, satojatuhansia euroja veronmaksajille maksavia ms-lääkkeitä, ja pääsi kahdeksassa kuukaudessa sekä puhe- että liikuntakyvystään eroon. Onneksi sai sekä puhekyvyn että ennen kaikkea elämänilon takaisin, luontaisempiin keinoihin siirryttyään, josta äsken puhuttiin kaverin kanssa. Nykyään äiti on paras hifistely-kaverini, jonka kanssa nautitaan niin laadukkainta sisäilmaa, hyvään veteen laitettua yrttiteetä kuin positiivisia puheenaiheitakin. Ainoa, joka todella ymmärtää, kuinka korkealle elämänlaatua täytyy nostaa mikäli on kohdalle sattunut jotain näin haastavaa. Kaikki muut kaverit varmasti toivoisivat minun ottavan paljon rennommin niin safkojen, juomien, hengitysilmojen, lymfa-liikuntojen kuin maadotuksienkin osalta.

Ainoa, mikä tekee ms-taudista paranemisesta todella haastavaa, on se kun hyvä maksaa. Ja rahasta stressaaminen ei ainakaan kroonista tulehdusta vähennä. Mutta jotain täytyy tehdä, koska eineksiinkään ei ole varaa terveyden puolesta. Tämä on ollut minulle suurin haaste: samaan aikaan täytyy ansaita parasta, mutta osata samalla myös rentoutua, pitää hauskaa ja pitää mieli luottavaisena.

Mitä kerroin kaverille ms-taudista?

Itse taudista en kertonut muuta kuin mitä tiedän, eli en juuri mitään. Jos haluaa parantua, kannattaa lukea niitä innovatiivisempia juttuja; niitä missä innostutaan innovoimaan eikä ahdistuta liturgiaan. Paranemisesta:

1. Vähennä kroonista tulehdusta korvaamalla keinoruokia aidoilla versioilla. Jokainen krooninen tauti on krooninen tulehdustautu. Inflammaatio, In Flames. Sen lisäksi, että vähennetään myrkkykemikaaleja, valkomaitoa, keinosokeria, tehdasrasvoja ja mtk-EUtuki-viljoja, on hyvä saada harvinaisia rasvaliukoisia antioksidantteja, ja etenkin sellaisia jotka läpäisevät veri-aivoesteen. Mutta nämäkin siis vain kokonaisessa muodossa. Mitään synteettistä astaxantiinia en suosittele, vaan luontaista uutetta, johon kuuluu kaikki ne jopa tuhannet ainesosat joita luonto on samaan pakettiin tarkoittanut. Astaxantiinin lisäksi Propolis[1] on ihan mieletön aivojen suojaaja - kuten myös kurkuma (vähintään luomu, mieluiten tuore). Sekä myöskin karnosiini, jota saa kun korvaa kalan, lihan ja sisäelinten kuumennusta sitruunalla ja parhailla elävillä etikkaliemillä mitä onnistuu löytämään. Liha on epäterveellisintä mitä voi ihminen syödä, jos se on tehotuotettua, gmo-maissilla ja gmo-soijalla ruokittua vankila-peltihalleissa kasvanutta, pahanmakuista, limaista ja lopuksi vielä karrellepaistettuakin. Ja "sama" liha on terveellisin osa koko ruokavaliosta, kun sen marinoi suolassa ja hapoissa jolloin ihan minimaalinen kuumennus riittää - ja raaka-aine niin herkullisen laadukasta, että sitä tekeekin mieli syödä jopa täysin raakana (jolloin kannattaa samaan marinadiin heittää kyllä myös ne matolääkkeet kuten piparjuuri, inkivääri, galangal, aito sinappi tai yleensäkin kaikki voimakas)
Parhaita antioksidantteja on kehon itse tuottamat, kuten glutationi peroksidaasi, ja sen tuotantoa parhaiten nostaa raaka pastöroimaton laidun-hera. Se on Suomessa kielletty tyhmien tullisäännösten takia, mutta omaan käyttöön sitä voi edelleen tilata, jos omaa riittävän anarkistisia taipumuksia: välittää terveydestään jopa etikettiäkin enemmän; haluaa selviytyä ensin ja noudattaa sääntöjä vasta sitten - saada kroppa elävien kirjoihin, ja sitten vasta palvella valtakoneistoa muiden tapaan :)

2. Puhdista pois etenkin raskasmetallit ja etenkin elohopea. Chlorella sitoo ja kuljettaa sen turvallisesti ulos kehosta, ja korianterinlehti irrottaa sen aivoista, joten chlorellaa on hyvä syödä tuore-korianterin kanssa. Zeoliittisavi auttaa myös elohopeanpoistossa, ja runsas luonnollisten c-vitamiiniuutteiden käyttö on aina suositeltavaa. Kuten myös luonnollinen msm, jota ei ikävä kyllä enää saa Suomesta (kaikki ovat nykyään synteettisiä ja erittäin pahan makuisia).

3. Vaikka poistaisi kaikki elohopeat ja tulehdukset ihan nollaan ja söisi maailman eniten rasvaliukoisia täyden spektrin super-antioksidantteja... silti tarvii vielä rakentaa ne uudet hermosolut tuhoutuneuden tilalle, ja uudet aistit, kyvyt ja kognitiiviset kapasiteetit jo menetettyjen päälle. Joten tarvitaan ihania rasvoja. Ja näissä laatu ratkaisee. Älä kuumenna mitään mikä sisältää rasvaa, paitsi kokeintaan ihan häviävän vähän. Säilytä rasvasi loistavasti, suojassa niin lämmöltä, hapelta kuin valoltakin. Ainoastaan kaikkein parhaat, eli kaikkein kovimmat rasvat kestävät hieman huoneenlämpöäkin ja jopa päivänvaloa - jopa ilman tummaa pulloakin. Suosikkejani: laiduntanut eli ruohoa syönyt Ghee, laidunvoi (kirnuttu, ei meijerissä raiskattu, maistat kyllä eron), parhaat kookosöljyt, parhaat kaakaovoit, Udo's DHA. Jos löydät loistavaa kaakaovoita ja hyvää, ehjää, kylmässä lämmöltä ja valolta ja hapeltakin suojassa säilytettyä Macaa, toimii niiden yhdistelmä kuin rauhoittavana superrakentajana aivosoluille; tuntuu kuin stressi rauhoittuisi samantien. Olettaen, että myös maca-jauheen herkät hienovaraiset rasvatkin ovat ehjänä ja tallessa, eikä pilaantuneina fiilistä pilaamassa. Samaan comboon ideaalitilanteessa vielä hyvä, pilaantumaton Lesitiini, ja hyvinsäilytetty, tasokas, maistuva ja pilaantumaton Toco, niin huh mitä tekee aivoille ja olotilalle! Kumpaakaan, tocoa tai lesitiiniä, ei tällä hetkellä Suomesta saa siinä muodossa missä viitsisin suositella tai käyttää, mutta sentään toimivaa lesitiiniä saa ulkomailta, ainakin talviaikaan, kunhan muistaa heti laittaa lasipurkin pakkaseen tai vähintään jääkaappiin.

Heh - ns. "tieteen" eli lääke- ja mars-patukkayhtiöiden maksaman MAINONNAN mukaan ihminen ei voi kasvattaa uusia aivosoluja :) Joten piti ottaa käyttöön epätieteelliset hermosolujen kasvutekijät, joita saa etenkin hyvälaatuisesta, hyvänmakuisesta auringon alla kasvaneesta chlorellasta, ja Lion's Mane -sienestä. Kasvutekijät eli kasvun kiihdyttäjät + loistavat, ehjät, ei-hapettuneet raaka-aineet, plus kasvuimpulssit vaikkapa opiskelemalla terveyttä ja uusia taitoja luonnossa kikkaillen ==> taatusti kasvaa uusia hermosoluja :) Vaikka Mars-yhtiön, Daniscon ja Coca Colan ostama "tiede" sanoisi ihan mitä vaan (ja niinhän ne sanookin, ihan mitä vaan mikä miellyttää tutkimuksen maksaneen jättiyhtiön yhteyshenkilöä, ja täten edistää omaa akateemista uraa ja tulevia rahoitushakemuksia ja parhaassa tapauksessa jopavirkanimityksiä, kuten mm. Matti Uusituvan ja Pekka Puskan tapauksessa. It's all about the relationships :) Ja jos maailmassa haluaa menestyä, kannattaa erityisen tarkasti miellyttää ja mielistellä aina niitä joilla on eniten valtaa ja rahaa, kuten epärehellistä ruokaa kauppaavat elintarvikejätit ja etenkin kansainväliset patenttilääkefirmat, jotka omistavat koko lääketieteen ja kaikki virastot joiden alunperin oli määrä valvoa alan toimintaa. Alalla jokainen tietää, että parhaiten pärjää, kun tekee vähän aikaa töitä ja luo suhteita virastossa, sitten menee pariksi vuodeksi alan firmaan tai konsultuksi, ja sitten taas takaisin vielä ylempään virkaan "valvomaan" eli tekemään palveluksia sauna-kavereille)


Bonus: Kroonisen tulehduksen vähentämisessä tärkeää on myös, että kropassa kaikki virtaa kuten kuuluu, eikä tukoksia jää. Siksi trampoliini, nurmikolla kirmaaminen, mäelle kiipeäminen, pää alaspäin roikkuminen, volttihyppely, heiluminen... ihan sama kunhan jollain saa lymfat liikkeelle, ja on välillä myös väärinpäin, ettei kaikki pakkaudu jalkoihin. Paras lienee useita tonneja kustantava tärinälaite, ja siihen EMF-kentätön infrapunasauna päälle...
Mistä saa kaikkein parhaat antioksidantit? Tietenkin suoraan maasta (siksi maadoitus) ja ilmasta (siksi ionisaattorit ja huonekasvit). Google kertoo loput, mikäli haluat tutkia lisää. Itse noudatan omia ohjeitani, enkä enää kuluta omaa elinvoimaani googlenaolemiseen, google on sitä varten. Panostan omaan hyvinvointiini eli elämänlaatuun, vaurauteen ja -vapauteen, jotta voin sitten jakaa parhaat innovaatiot myös julkisesti, vertailtuani ja etsittyäni parhaita tuotteita ja kaikkea mikä ihan oikeasti toimii parhaiten.

Extra bonus: Oikeastihan se immuunijärjestelmäkin on vain varasysteemi. Oikeasti mitään ei kuuluisi päästä edes läpi, ihon ja limakalvojen vahvasta asidofilus-bakteerikerroksesta. Nykyään on valtavasti autoimmuunitauteja, koska kaikkien immuunijärjestelmä käy jatkuvasti aivan luonnottoman kovilla ylikierroksilla. Kloorattu hanaveri, kloorattu suihkuvesi, kloorattu uima-allasvesi, meikit, kosmetiikkakemikaalit, antibakteeriset saippuat ja ties mitkä luonnottomuudet tuhoavat meidän varsinaisen puolustusjärjestelmämme, jolloin varajärjestelmäksi suunniteltu immuunisysteemi joutuu koko ajan taistelemaan ilman lepoa. Ja sitten kun vielä lisäksi kaikki mitä syömme, on yhtä vierasta kuin salmonella.. ilmankos immuunijärjestelmä alkaa sekoilemaan, kun ei se saa hetkenkään lepoa. Jokainen luonnoton huoltoasema-viineri on koko keholle ja etenkin immuunisysteemille krooninen kriisitila ja hätä-hälytys - koska ei mitään sen kaltaista ole ollut olemassakaan koskaan koko maailmankaikkeuden historiassa. Ei valkovehnä kasva puissa eikä edes pensaassa - ja lisäaineet vielä vähemmän. Siksi hankin suihkuuni kloorin poistavan filtterin (maksoi vain 30 dollaria, ja nyt on mahtava fiilis suihkun jälkeenkin, eikä väsähtänyt tai sekava kuten kloorisuihkussa). Siksi filtteröin juoma- ja teeveteni puhtaaksi kloorista, jonka jälkeen lisään siihen vielä aitoja mineraaleja luonnonkivistä, jonka jälkeen se maistuukin hyvältä. Salaisuus: ei kannata syödä mitään pahanmakuista. Jokainen syöminen ja juominen kuuluu olla nautinto. Silloin, ja vain silloin, kroppa ottaa sen ilolla vastaan ja kännykkäkentissä muutenkin ylirasitettu immuunipuolustus saa levätä edes puoliksi, jopa kaupungissakin.


Tavallaan nautin tästä pelistä, tietäen etteivät kaikki siitä selviä. Samaan aikaan tarvitsee niin valtavasti sekä vapautta että vaurautta, ettei sitä mitenkään pysty yksin luomaan. Tarvitsee siis samalla oppia kohtelemaan toisia loistavasti, olemaan antelias - saada muita mukaan, mikä onnistuu parhaiten netin kautta - muttei kuitenkaan viettää liikaa aikaa netissäkään. Opiskelemaan, mutta ottaa reilusti silti aikaa myös senkin aivopuoliskon lepuuttamiseen. Sovittaa yhteen sekä työ että rakkaus, läheisyys ja suorittaminen, luova ongelmanratkaisu ja parantava suhde-elämä. Selviytymistaistelusta huolimatta välillä unohtaa koko taistelu ja pitää hauskaa. Investoida seikkailuun ja jännään hauskanpitoon vaikka ruoatkin ovat jo lopussa kuten budjettikin. Investoida niin aikaa kuin rahaakin myös rentouttavaan hölmöilyyn, vaikkei kumpikaan meinaa riittää edes selviytymiseen. Aika paljon joutuu menemään uskon varassa, mutta kyllä niitä ihmeitäkin sitten taas tapahtuu, kun tarpeeksi haluaa. Ja haluamiseen auttaa jos on jotain läheisiä, joista tykkää kovasti, ja isoja visioita miten aikoo maailmaa muuttaa jos säkällä vaikka onnistuisi vielä selviämäänkin noin miljoonan yhtäaikaisen taakan alta (ilman tulehdusarvoja kohottavaa stressiä tietenkin, heh).

Pelissä on kolme osaa:

1. Tietoisuuteen vaikuttaminen, joka parantaa niin kysynnän kuin tarjonnankin laatua. Saadaksesi parempaa ruokaa, sinun on saatava niin asiakkaat kuin kauppiaatkin ymmärtämään hyvän päälle ja löytämään luontaisterveyden salaisuuksia. Saan hepulin, kun joku pahoittelee, "miten muut ovat hyödyntäneet minun tietoani". WHAT? Koska kyse on alunperinkin ollut omasta selviytymisestä, on ainoa toivoni se, että koko kansa syttyy hyvään - eli saa toimivaa tietoa, ja nimenomaan ottaa sitä juurikin käyttöön. Ja yksin en mitenkään voisi vaikuttaa koko kansaan, joten ainoa toivo on, että muut alkavat tehdä samalla tiedolla juurikin rahaa, liiketoimintaa ja omaakin tiedonlevitystä.

2. Tarvitset paljon apua, tukea, lämpöä ja ruokaa. Ja sitä yleensä saa kun antaa. Oma ongelmani on, että annan yleensä asioita, joita itse pidän arvokkaina, kysymättä mitä toinen haluaa. Oppimalla kysymään, kuuntelemaan ja ilmaisemaan omiakin halujani, saan.. no, ainakin vähemmällä enemmän ja oikeita asioita. Suora, rohkea, hurjan aito ja jopa epädiplomaattisen rehellinen kommunikaatio, etenkin tunteissa ja mitä todella haluaa - huh, että siinä riittää aina lisää opittavaa ja etenkin treenattavaa.

3. Kaiken perustana tietenkin oma panostaminen omaan hyvinvointiin. Sitä voi haalia, sitä voi suunnitella, sitä voi rakentaa - mutta suurin osa vaikutuksesta tapahtuu hetkessä. Oman hyvinvoinnin täytyy mennä kaiken muun edelle. Näin pahasta taudista voi selviytyä vain, jos oma hyvinvointi on se, mistä pitkin päivää eniten nauttii - ja mikä menee useimmissa tapauksissa kaiken muun edelle. Onhan se sitten sekä nautinnollista, että palkitsevaa myös. Itsensä hoitaminen, nautinnollisimmilla keinoilla mitä työkalupakista löytyy, kuten nurmikentillä kirmaaminen paljain jaloin auringossa, tai intohimoa herättävät uravalinnat yleisestihyväksyttyjen sijaan... ja toisaalta samalla myös sen hyväksynnän saaminen, koska sekin on niin tärkeää parantumiselle. Aika monta vuotta olen yrittänyt luoda itselleni olosuhteita rauhassa olemiseen ja sosiaalista ymmärrystä rauhassa parantumiseen, ilman että kaikki pitäisivät omituisena tai yrittäisivät tarjota suunnilleen mäkkiruokaa tai vähintään trendi"terveys"valkosokeri"laatu"kahvilaa.. ehkä vielä joskus onnistun :)


[1] tosin älä ikinä osta kotimaista huijaus-propolista, jossa on 8% itse asiaa, ja 92 prosenttia huonolaatuista alkoholia. Propolis maistuukin paljon paremmalle hunajan seassa.Ai niin, vielä yksi iso salaisuus: Energian vapauttaminen ruoansulatuksesta, paranemiseen ja hyvinvointiin. Siksi teen usein jotain ihme liemiä, jossa sekoitan kuppiin vain parantavimmat ainesosat, ja parasta vettä tai teetä hieman jatkeeksi. Joudun tinkimään sosiaalisuudesta, joka on myös erittäin tärkeä osa paranemista ja hyvinvointia - mutta maksan sen hinnan, koska tulee aivan käsittämättömän hyvä olo, kun saa vähemmällä vaivalla enemmän ravintoa. Esim. tätä kirjoittaessa olen raastanut isoon keltaiseen teekuppiin hyvää voimakasta kaakaovoita, ok-laatuista macaa pakkasesta, lesitiiniä ja tocoa pakkasesta, kuten myös pakkasmarjoja (mustikkaa, karpaloa ja tyrniä), sekä makeudeksi luomu rusinoita ja hyvää lucumaa, nyt kun propolishunaja, emomaito-hunaja ja manukatkin loppuivat. Tiedäthän, että oikeasti syöt pelkkää nestettä - että kaiken täytyy liueta nesteeseen ennen kuin se on kehon käytössä? Osan tästä ruoansulatusprosessista voi tehdä jo kropan ulkopuolella. Mitään kiinteää kroppa ei syö, joten annat sisäelimillesi ansaittua lomaa prosessoimalla ainakin osan ruoastasi syömäkelpoiseksi jo ennen mahaan laittamista. Ja kyllä, se näyttää ihan oudolle ja ällöttävälle, sivistyneeseen ruokaan tottuneelle länsimaalaiselle - aivan kuin teräsmiehiltä näyttävien alkuasukkaidenkin voimakas ravinto. Oletko huomannut, että aina kun menet etelässä syömään johonkin paikkaan, missä paikalliset näyttävät huipputerveiltä, eikä kukaan osaa juuri sanaakaan englantia, joka pöydällä on paikallisia sitruunoita tai samansukuisia pikkuhedelmiä valmiiksi halkaistuna? Ei, siellä ei tilata betaine hcl -vatsahappokapseleita, vaan autetaan ruoansulatusta luontaisilla keinoilla. Ja siellä ei myöskään pusketa jätteitä ulos sivistyneesti 90 asteen kulmassa istuen, vaan ihmiselle luontaisessa kyykky-asennossa. Korjataan ensin se sisäänmeno ja ulostulo, ja hifistellään sitten. Joka ateriasta ja suupalasta kuuluu tulla ihan älyttömän hyvä olo, eikä millään tavalla tukkoinen ja vielä vähemmän väsynyt. Ja jätteiden ulospäästäminen tulee olla vähintään samanveroinen nautinto - ilman puskemista.

Siitä pitää, joutuu ja täytyy tehdä niin kivaa, että se on nautinnollista - ja niin herkullista ettei tervehtymistä voi vastustaa.


Inspiraation nostatukseksi suosittelen katsomaan myös nämä kaksi lyhyttä viihde-filmiä:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti